loading...
وبلاگ علمی بیگ بنگ
ی

تب

آخرین ارسال های انجمن
mr.bang بازدید : 291 سه شنبه 18 فروردین 1394 نظرات (0)

به گزارش بیگ بنگ، براساس طرح ارائه شده ی دانشمندان، این کاوشگرها در حدود ۱۵ دقیقه درون جو سیاره باقی می‌مانند، انتقال ۲۰ مگابیت داده در طول همین زمان کافی است تا محققان بتوانند تصویری از بخش بزرگی از اتمسفر مشتری تهیه کنند. کاوشگرهای در حال چرخش و پرواز، اطلاعات بسیاری درباره سطح سیارات بیرونی‌تر و قمرهایی که به دور این سیارات می‌چرخند، ارائه داده‌ اند. البته کاوش عمیق درون جو این سیارات به نفوذ در ابرهای متراکم نیاز دارد تا اطلاعات مفیدی به دست آید. فضاپیمایی که بیش از ۳۰۰ کیلوگرم وزن دارد، بسیار آهسته سقوط می‌کند که این مسأله منجر به کاهش میزان داده‌های انتقالی می‌شود. زیرا در این فضاپیما رله باید دورتر باشد.


با کوچک‌سازی لوازم الکترونیکی، دوربین‌ها و سایر ابزار، ساخت کاوشگرهای بسیار کوچک محقق شده است. جان مورس از مرکز تحقیقات علوم زمینی و فضایی دانشگاه یورک در تورنتو و همکارانش معتقدند کاوشگرهای بسیار کوچک هنگام سقوط در جو مشتری، برای مدت بیشتری بدون چتر نجات سالم می‌مانند. مورس توضیح می‌دهد: «کار ما نشان می‌دهد برای کاوشگری که به اندازه کافی کوچک است، می‌توان چتر نجات را حذف نمود و هنوز هم درون جو، زمان کافی برای جمع‌آوری داده‌های مفید را در اختیار داشت. در حالی که رله، نزدیک‌تر نگه‌ داشته شده و سرعت انتقال داده‌ها بالاست.»



شناسایی جو داخلی مشتری برای دانشمندان اهمیت دارد، به همین منظور قصد دارند تا سال ۲۰۳۰ میکروکاوشگر به این سیاره ارسال کنند.

ماهواره‌های کوچک که کمتر از یک کیلوگرم وزن دارند و با عنوان ماهواره‌های میکرو، نانو و مکعبی شناخته می‌شوند، هم اکنون در مدار زمین برای گستره وسیعی از کاربردها مورد استفاده قرار می‌گیرند و می توانند نمونه ی مشابه آن در این ماموریت بکار برده شود. گروهی پیشنهاد می‌کند آغاز حضور مدارگرد JUICE متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA)، در مجموعه سیستم‌های مشتری که در سال ۲۰۳۰ انجام می‌شود، می‌تواند مأموریت‌هایی پی‌ در پی با هدف حمل این میکروماهواره‌ها به سیاره را آسان کند.


برنامه و طرح کلی این مأموریت، SMARA for SMAll (شناسایی اتمسفرها) نامگذاری شده است، مأموریت SMARA می‌تواند به اکتشاف جنبه‌های مختلفی از علوم سیاره‌ای کمک کند. به عنوان مثال با توجه به اینکه بیش از دو سوم جرم کلی منظومه شمسی، البته به غیر از خورشید، سیاره مشتری را تشکیل داده است، مطالعه این سیاره برای درک ماهیت سحابی خورشیدی که از آن، خورشید ما و همه سیاراتش تشکیل شده‌اند، مهم است. علاوه بر این، سیاره مشتری تحت بمباران دائم اجسام کوچک مانند سیارک‌هاست و درک جو این سیاره، درهای جدیدی برای درک ماهیت این اجسام کوچک باز می‌کند. جو سیاره حتی ممکن است اطلاعاتی در مورد سرگذشت، آثار و ترکیب منظومه شمسی ارائه دهد. نتایج این تحقیقات در inderscience منتشر شده است.


منبع:sciencedaily


مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    کدهای اختصاصی

    تبلیغات
    حمایت

    اگر از وب ما خوشتون اومده می تونید کد زیرو در قالب خود بگذارید و از ما حمایت کنید

    انجمن