loading...
وبلاگ علمی بیگ بنگ
ی

تب

آخرین ارسال های انجمن
mr.bang بازدید : 100 چهارشنبه 14 آبان 1393 نظرات (0)


صور فلکی زمستانی
031لباس گرم فراموش نشود
آسمان زمستان اگرچه به دلیل شب‌های سردش کار رصد و احتمالا سفر به بیرون شهر برای تماشای آسمان را برای علاقه‌مندان دشوار می‌کند اما در عوض کسانی که چنین سختی را تحمل کنند با آسمانی پرستاره و اگر هوا صاف باشد آسمانی شفاف و درخشان مواجه خواهند شد. صور فلکی زمستانی در بهترین شرایط رصدی هستند. این شب‌ها بهترین زمان برای گشت‌وگذار در دنیای این صور فلکی است و اگر تازه کار آشنایی با آسمان را شروع کرده‌اید تماشای صور فلکی درخشان و خوش فرم زمستان می‌تواند فرصت خوبی برای آغاز گشت‌وگذار شما در آسمان باشد. اما مهم‌ترین نکته برای رصد در زمستان، مهم‌تر از از ابزارهای رصدی، لباس و نوشیدنی گرم است. اگر اجازه دهید سرما به بدن شما نفوذ کند چشمگیر‌ترین مناظر هم نمی‌تواند توجه شما را جلب کند بنابراین مواظب سرمای هوا باشید و آماده به رصد بروید.

030

بارش ربعی
شهاب‌باران کوتاه مدت
بارش شهابی ربعی اگرچه به‌طور معمول دارای سرعت ساعتی سمت الراسی (ZHR) حدود ۹۰دارد و قابل مقایسه با دو بارش پر بار هر سال یعنی برساوشی و جوزایی است معمولا کمتر شناخته شده است. یک دلیل آن به این برمی‌گردد که مدت زمانی که می‌توان شهاب‌های این بارش را مشاهده کرد نسبت به مدت زمان رویت شهاب‌های برساوشی یا جوزایی کمتر است و علت آن هم این است که توده‌ای که ذرات سازنده این بارش شهابی را در دل خود دارد توده فشرده‌ای است و زمین به سرعت از میان آن عبور می‌کند. امسال این بارش در شب جمعه سیزدهم دی‌ماه به اوج خود می‌رسد. این اتفاق بسیار خوبی برای رصدگران این بارش به شمار می‌رود چراکه اگر هوا صاف باشد در این شب ماه به زودی غروب می‌کند. تنها دو شب پیش از آن هلال ماه نو در آسمان است و اندکی پس از غروب خورشید ماه نیز غروب می‌کند و به دور از آلودگی‌های نوری شهر‌ها می‌توان امیدوار بود در طول شب شهاب‌هایی از این بارش را دید.

مشتری

مشتری
نزدیک‌ترین فاصله با زمین
شنبه شب پانزدهم دی‌ماه سیاره مشتری، بزرگ‌ترین و پرجرم‌ترین سیاره منظومه شمسی به مقابله می‌رسد. مقابله یک سیاره خارجی (یعنی سیاره‌هایی که در مداری دور‌تر از زمین به دور خورشید می‌چرخند) زمانی است که از دید یک ناظر بیرونی که از بالای منظومه شمسی به آن نگاه می‌کند خورشید، زمین و آن سیاره (در این مورد مشتری) تقریبا در یک راستا قرار داشته باشند. طبیعی است که این حالت نزدیک‌ترین فاصله آن سیاره با ما به شمار می‌رود و در نتیجه قطر ظاهری آن بیشتر از بقیه ایام سال است و برای رصدگران زمینی فرصت مناسبی است که به تماشای آن بروند. گفتنی است به خاطر اینکه در این حالت زمین بین خورشید و سیاره قرار دارد؛ در نتیجه مشتری (یا هر سیاره دیگری که به مقابله می‌رسد) در این هنگام با غروب خورشید از افق شرقی طلوع می‌کند و تا طلوع خورشید در آسمان باقی است. در نتیجه رصدگران تمام شب را فرصت دارند تا به رصد و بررسی آن بپردازند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    کدهای اختصاصی

    تبلیغات
    حمایت

    اگر از وب ما خوشتون اومده می تونید کد زیرو در قالب خود بگذارید و از ما حمایت کنید

    انجمن