loading...
وبلاگ علمی بیگ بنگ
ی

تب

آخرین ارسال های انجمن
amiir بازدید : 104 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (0)

بیگ بنگ: همانطور که می دانید در هفته گذشته منجمان بایسپ۲ اعلام کردند که ردپایی از امواج گرانشی اولیه را یافته‌اند؛ امواجی که در بیگ بنگ شکل گرفته‌اند یعنی حدود ۱۳.۸ میلیارد سال زمانی که جهان در حال پیدایش بود. این کشف نقطه عطفی در علم به شمار می‌رود اما مفاهیم آن برای بسیاری از افراد ناملموس است. در اینجا بعضی از سؤالات و پاسخ‌ آن‌ها را درباره امواج گرانشی ارایه می‌کنیم.

amiir بازدید : 77 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (0)

بیگ بنگ: بهترین کسی که بتوان در مورد امواج گرانشی بیگ بنگ از او سوال کرد، کسی است که می‌گوید آن را دیده است. جان کواک، رهبر گروه مکتشف در مورد این کشف بزرگ صحبت می‌کند.

amiir بازدید : 70 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (0)

بیگ بنگ: در قرن نوزدهم دو ریاضیدان بزرگ به نام «لباچوفسکی» و «ریمان» دو نظام هندسی را صورت بندی کردند که هندسه را از سیطره اقلیدس خارج می کرد. صورت بندی «اقلیدس» از هندسه تا قرن نوزدهم پررونق ترین کالای فکری بود و پنداشته می شد که نظام اقلیدس یگانه نظامی است که امکان پذیر است. این نظام بی چون و چرا توصیفی درست از جهان انگاشته می شد. هندسه اقلیدسی مدلی برای ساختار نظریه های علمی بود و نیوتن و دیگر دانشمندان از آن پیروی می کردند. هندسه اقلیدسی بر پنج اصل موضوعه استوار است و قضایای هندسه با توجه به این پنج اصل اثبات می شوند. اصل موضوعه پنجم اقلیدس می گوید : «به ازای هر خط و نقطه ای خارج آن خط ، یک خط و تنها یک خط به موازات آن خط مفروض می تواند از آن نقطه عبور کند.»

amiir بازدید : 71 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (1)

بیگ بنگ: دانشمندان هنوز هم به دنبال آزمودن پیوستگی فضا-زمان یا دانه دانه بودن آن هستند. آنها پرسشی را مطرح می کنند، آیا فضا زمان پیوسته است یا دانه دار؟ اگر پاسخ دوم، درست باشد منجر به انحرافی در نظریه نسبیت می شود.

amiir بازدید : 86 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (0)

بیگ بنگ: آیا امکان دارد دنیا آغازی نداشته باشد و زمان بدون آنکه بیگ بنگی شروع کننده آن باشد تا بی‌نهایت به عقب باز گردد؟ در نظریه «گرانش رنگین‌کمانی» چنین امکانی وجود دارد. اگر دنیا آغازی نداشته باشد و زمان بدون آنکه بیگ بنگی شروع کننده آن باشد تا بی‌نهایت به عقب باز گردد چه می‌شود؟ این یکی از نتایج ممکن ایده «گرانش رنگین‌کمانی» است که فرض می‎کند اثرات گرانشی بر ساختار فضازمان توسط طول موج‌های متفاوت نور به شکل مختلفی احساس می‌شوند، دقیقا مشابه حالتی که باعث شکل‌گیری رنگین‌کمان می‌شود. وجه تسمیه این نظریه هم همین فرض اساسی است.

amiir بازدید : 73 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (0)

بیگ بنگ: اگر نور هم نمی تواند از سیاه چاله ها بگریزد، چطور اشعه X از آنها ساطع می شود؟ منظور از اشعه X سیاه چاله، پلاسمای موجود در آن میباشد. این فوران های سیاهچاله ای از جنس «ماده» هستند ، پدیده ای که اغلب در ستاره شناسی مشاهده می شود و طی آن جریانهایی از ماده در راستای محور چرخش یک جسم فشرده به فضا پاشیده می شوند.

amiir بازدید : 56 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (0)

ذرات بنیادین عالم مانند پروتون، نوترون و الکترون برای ایفای نقش در جهان هستی و انجام کنش متقابل با یکدیگر از چهار قانون اساسی پیروی می‌کنند که مجموع آنها را قوانین چهارگانه طبیعت می‌نامیم. اگر جهان هستی را به یکی از زبان‌های بشری تشبیه کنیم، ذرات در حکم واژه‌ها و نیروها در نقش دستور زبان هستند. البته دستور زبان بسیار ساده ای که توانسته فقط با استفاده از چهار قاعده اصلی، کتابی با شکوه و زیبا بیافریند و عامل پیدایش موجودات هوشمندی شود که صفحات این کتاب را ورق بزنند، در مورد آن نیروها بیندیشند و از عهده توصیف کمی و کیفی آن بخوبی برآیند. شواهد محکمی در دست است که نشان می دهد منشا این چهار نیرو ابتدای خلقت، یک ابرنیروی واحد بوده که با افت شدید دما در نخستین لحظات پس از بیگ بنگ به چهار نیروی متفاوت شکسته شده و کنترل جهان هستی را به دست گرفته است. آشناترین و ملموس ترین عضو این خانواده، نیروی گرانش است.

amiir بازدید : 94 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (0)

بیگ بنگ: فیزیکدانان سرن در تلاشی که شاید متحول کننده ترین پروژه آنها تا امروز لقب گیرد، آزمایشهایی را آغاز کرده اند تا مشخص کنند که آیا ضدگرانش به واقع وجود دارد یا خیر؟  تئوری که می تواند فیزیک را متحول کند و درک ما از جهان را به کلی تغییر دهد. اما اکنون دانشمندان بر این باورند که ممکن است در یک گام رو به جلو و نزدیک به بررسی پاد ماده و تئوری که آن را قادر به حرکت بر خلاف جهت نیروی جاذبه می کند موفق باشند. این نیرو در داستانهای علمی و تخیلی ، مخصوصا در فیلم پیشتازان فضا از آن عنوان شده بود، نیروی ویژه ای که اجازه می دهد سفینه فضایی، سفر بین ستاره ای و مسافتهای طولانی را بدون نیاز به سوخت انجام دهد.

amiir بازدید : 64 چهارشنبه 02 مهر 1393 نظرات (0)

بسیاری از پژوهشگران باور دارند که تنها زمانی فیزیک کارش را انجام داده که افزون بر دانستن رفتار فضا و زمان، دریابیم که این دو از کجا می‌آیند و یا چگونه ساخته‌می‌شوند. برای پاسخ‌‌گویی به این پرسش‌ها و برای پوشش دادن آن‌چه که با مدل‌های پیشین توجیه نمی‌شود، دست به توسعه‌ی مدل‌هایی جدید زده و با وجود دشواری فراوان آن‌ها را می‌آزماییم. این روزها شبیه‌سازی تبدیل به ابزاری مهم در این مسیر شده‌است. در شبیه‌سازی‌های اخیر مشاهده‌شده که افزودن علیت می‌تواند به تولید جهان‌هایی شبیه به جهان ِ ما بیانجامد.

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    کدهای اختصاصی

    تبلیغات
    حمایت

    اگر از وب ما خوشتون اومده می تونید کد زیرو در قالب خود بگذارید و از ما حمایت کنید

    انجمن